Nordhavn

Nordhavn blev anlagt i slutningen af 1800-tallet for at imødekomme den øgede efterspørgsel efter havnearealer i takt med Københavns vokseværk.

I disse år udbygges og forvandles Nordhavn til ét af landets mest spændende og dynamiske områder, med boliger, erhverv og masser af rekreative tilbud.

Kvarteret omkring Århusgade er det første i Nordhavn, der færdiggøres i 2019. Beboerne på Billedvej forskånes derfor for byggerod og –støj, og flytter ind i et færdigt nærområde. Århusgadekvarteret kaldes for Nordhavns grønne bykvarter med masser af grønne åndehuller og beplantninger. Århusgade bliver Nordhavns centrale strøggade og vil naturligt forbinde Østerbro med Nordhavn. Her kommer butikker, hyggelige caféer og livlig urbanitet.

Nordhavn har for længst gjort sig bemærket med arkitektur i verdensklasse og visionen er, at være fremtidens bæredygtige bydel i København – både hvad angår miljø, værdiskabelse og social diversitet. Her skal mennesker bo og leve, men området skal også være øvrige københavneres naturlige valg, når der f.eks. skal hygges, inspireres, spises og shoppes. En levende bydel og en international vidensby med offentligt tilgængelige havnefronter, kajarealer og kyststrækninger.

Byen i byen

Det er som om der på forhånd er tænkt på det hele i Nordhavn. Som både beboer og besøgende er det tydeligt, at her ikke mangler noget. Heller ikke nærheden til den store by.

Nordhavn er en slags forlænget del af både Østerbro og City med alle de tilbud og oplevelser, som altid har været kendetegnende for Københavns østlige og nordlige del.

Langelinje, Kastellet og Toldboden ligger lige om hjørnet, ligesom Østerbros hippe og afslappede stemning lokker med skønne caféer, butikker og restauranter.

På Billedvej er man tæt på kunsten og kulturen. På skoler, daginstitutioner og hverdagens uundværlige elementer. På shopping, indkøb og alskens sportsaktiviteter. Og det hele kan nås på cykel eller til fods – eller med metroen, som snart gør hele to stop i Nordhavn og dermed forbinder bydelen med resten af verden.

© Copyright danbolig / design: dbyk.dk